News
Akrap o Putinu: Rat će doći i u Kalinjingrad, Petersburg, u Moskvu
22 ruj 2022 10:03:00
581 views
U trenutku zabrinjavajuće eskalacije sukoba u Ukrajini te napetih odnosa Kremlja i Zapada u Dnevniku HTV-a govorio je stručnjak za sigurnost Gordan Akrap.

Svijet je šokiran govorom Vladimira Putina, dvije su velike prijetnje, mobilizacija i prijetnja korištenjem oružja masovnog uništenja. Na pitanje je li zaista Vladimir Putin spreman ići toliko daleko da upotrijebi oružje masovnog uništenja, stručnjak za sigurnost Gordan Akrap rekao je u Dnevniku HTV-a kako se to još uvijek ne zna.

'Više je puta jasno rečeno, Rusiji nije prvi puta da koristi te termine o upotrebi oružja za masovno uništenje kako bi obranili svoje agresorske interese na području Ukrajine. Međutim, svaki je puta reakcija NATO saveza i zemalja članica EU-a bila na razini deeskalacije. Mi ovog trenutka ne znamo što će Putin napraviti, međutim očekivano je da će nakon očekivanih rezultata, jer Rusija planira, Rusija broji glasove, Rusija će na kraju proglasiti rezultate referenduma koji su nevažeći, nezakonski i nelegitimni na okupiranim područjima. Vrlo vjerojatno u sljedećih nekoliko dana i izvršiti aneksiju tih okupiranih područja Ukrajine, a tada se otvara potpuno drugo pitanje što će napraviti', dodao je.

'Vidi se da cijeli procesi nekoliko mjeseci pozivanja dragovoljaca i plaćenika da se dođu boriti za "rusku pravednu stvar u Ukrajini" nisu urodili plodom, tako da ova ograničena mobilizacija će pokušati nadomjestiti nedostatak ljudi. Govorimo već mjesecima da Rusije ima ogromne ljudske, tehničke i tehnološke žrtve. Ne znam koliko će uspjeti no ona će napraviti jednu drugu poziciju u Rusiji. Promijenit će apsolutno situaciju unutar Rusije jer će rat doći i u Kalinjingrad, Petersburg, doći će u Moskvu, doći će u velike gradove, doći će u zapadni dio Rusije, a tada nastupa jedno potpuno drugo stanje za Rusiju', naglasio je.


Originalni članak: TPortal


Gallery / Galerija slika
Nema galerije slika / No image Gallery